Padelresa till Costa Daurada 4-8 maj 2022

 • 12 timmars padel på en fantastisk klubb tio minuter från hotellet!

 • Varav 4 timmar privatlektioner med spanska instruktörer (eng. talande)!

 • Matchspel och turnering med smakfulla priser!

 • 4 nätters boende på femstjärniga hotell Gran Palas Spa & Beach Resort!

 • Tillgång till hotellets Spa-anläggning på 4 000 m², Kataloniens största!

 • Middag på Michelinkrog med högklassiga viner presenterade av vinbonden själv!

 • Tapaslunch i Cava producents vinkällare!

 • Guidad vandring på vackra bergskedjan Monsant!

 • Fantastisk lunch med vinprovning i vackra och genuina byn Siurana!

 • Wine makers dinner på hotellet med högklassig vinproducent från Priorat!

 • ”La Grande Finale” - Gourmetmiddag med blindprovning av fem lokala viner!

 • Paella-lunch på padelklubbens mysiga restaurang!

 • Olivoljeprovning i Priorat!
 • Svensk Vivencia-guide som är utbildad padelinstruktör och med stor kunskap om vin.

 • El-cyklar för smidiga transporter till och från padelklubben och närliggande Salou, Cambrils och Tarragona!

 • Engelsktalande lokal guide under utflykter!

 • Boka ytterligare lektionstimmar på padelkulbben eller få revansch på hotellets egna banor!

 • Beställa hem alla provade viner med en rabatt om 15-30%!

       

Se hela reseprogrammet

Castell Sant Antoni

En härlig resa till Costa Daurada - padelspel kombinerat med högsta klassens upplevelser inom gourmetvärlden! 

Resmålet

Costa Daurada ligger i Katalonien, söder om Barcelona med regionen Costa Blanca som sin närmaste granne i söder och Frankrike i norr. Längs kustens vackra bergslandskap finns vingårdar, mysiga restauranger, charmiga kust- och bergsbyar och helt fantastiska sandstränder som givit Costa Daurada sitt namn – Guldkusten!

Kustens härliga gyllengula sandstränder, behagliga klimat med över 300 soldagar, fantastiska natur och mysiga atmosfär är bara några av de saker som gör Costa Daurada till ett uppskattat resmål. De mest kända byarna är Cambrils, Sitges och Salou samt den romerska staden Tarragona.

Padel, som är Spaniens näst största sport efter fotboll, är stor i området och här finns drygt 300 banor. Förutom padel finns det andra aktiviteter så som golf, tennis, cykling i vackra miljöer på landsväg eller i terräng, windsurfing, båtturer, kitesurfing och paddleboarding.

Hotellet

Ni kommer bo på det femstjärniga hotellet Gran Palas Spa & Beach Resort i byn La Pineda, knappt 1,5 timme från Barcelonas flygplats. La Pineda är en av de mysiga byarna längs Costa Daurada och en bra utgångspunkt för områdets många upplevelser, som ofta ligger längs kusten. Hotellet ligger vid stranden i utkanten av byn. Hotellet har nyligen genomgått en stor renovering och öppnar nu upp igen för gäster. Ni kommer att bo i fräscha, moderna och eleganta rum. 

Ni har tillgång till Kataloniens största Spa-anläggning på 4 000 m². Här råder fantastiska möjligheter att koppla av med bad i inomhushuspooler, jacuzzis, turkiskt bad, padelspel på någon av hotellets två banor, träning i ett stort gym med personlig tränare, få olika Spa-behandlingar och gå på yoga-klasser. Här får vi en trevlig frukostbuffé som ger oss bästa tänkbara start på dagen. Hotellet har en stor middagsrestaurang där vi har ett eget VIP-rum samt ett flertal olika barer som kan locka! Läs mer om hotellet

Padelklubben och instruktörer

Tennis Salou har många padel- och tennisbanor, inomhuspool, stort gym, trevlig lunch- och middagsrestaurang med bar. Möjlighet finns även till bodypump, spinning, bodycombat med mera.

I programmet ingår 4 timmar träning av spel och taktik med instruktörer samt 8 timmar matchspel och turneringar.

Det tar ca 10 minuter med cykel från hotellet. Det är både enkelt och smidigt då vissa kanske vill stanna kvar på anläggningen och spela mer eller simma, träna på gymmet eller dricka något uppfriskande.

Vi anser anläggningen är perfekt för våra aktiviteter med allt vad vi behöver och är en trivsam miljö.

Ferran Barceló Pallares är vår Head Pro på anläggningen och han tillsammans med sitt team kommer att hålla i tävlingar och lektioner. Ferran är rankad bland topp 100 i padel i Katalonien. Han har tränat med flera av världens bästa spelare så som t ex Fernando Belasteguín och Juan Martin Díaz, systrarna Alayeto med flera. Vivencias egen guide Mikael Ekeblom är också padelinstruktör och kommer att vara behjälplig med träningen.  Läs mer om padelanläggningen 

Katalanska och spanska upplevelser

I hotellets restaurang äter vi välkomstmiddagen i ett privat VIP-rum. Det blir en trerättersmeny som inleds med ett antal olika tapas. Under kvällen kommer vi prova fyra viner som fått trevliga recensioner i vinvärlden, varav ett av dessa vann en blindprovning med 100 olika Priorat-viner. Vinerna presenteras av Gerard Batllevell från Celler Joan Simo, en vinproducent från Priorat som producerar blygsamma 28 000 flaskor vin per år. Priorat anses producera Spaniens bästa viner. Även avslutningsmiddagen äter vi här med vinprovning av resans bästa viner och prisutdelning till de bästa padelspelarna.

Padelklubbens mysiga restaurang serverar en trerätters lunch med lokal prägel med paella som huvudnummer. Troligtvis kan en välkyld cerveza eller Cava smaka extremt bra efter förmiddagens spel.

Ni får besöka den mysiga och välkända turistbyn Cambrils och restaurangen Rincon de Diego. Efter en promenad längs stranden fram till restaurangen kan vi förvänta oss några spännande och välsmakande rätter. Fantasifullt presenterade som bör tillfredsställa så väl öga som gom. Vår förhoppning är att erbjuda er en gourmetupplevelse som ni sent ska glömma. Michelinguiden skriver om restaurangen med en stjärna att ”Rincon de Diego erbjuder toppkvalitet på menyn och ett traditionellt kök med en modern twist”. Rätterna blir ackompanjerade av några ekologiska klassviner från vinområdet Priorat och producenten Clos Galena presenterar dem under middagen. Ett av vinerna är Formiga de Vellut (den sammetslena myran på katalanska), som serverades till huvudrätten under Nobel-middagen 2017. Läs mer om Rincon de Diego

Den ytterst pittoreska bergsbyn Siurana, ligger högst upp på en kulle med en hänförande utsikt och var den sista moriska fästningen i Katalonien. Byn är också berömd bland bergsklättrare och vanligtvis brukar man kunna beskåda klättrare på klipporna på vägen upp mot byn. Aina visar runt i byn och berättar om byns historia. Lunchen dukas upp på Els Tallers som är en enastående gourmetrestaurang, främst känd för sina kreativa avsmakningsmenyer. Här regerar ägarna Pau and Anäis som sköter det mesta. De möttes i Barcelona när de arbetade tillsammans på den tvåstjärniga Michelin-krogen Can Fabes. Till maten serveras två högklassiga matviner från Ribera del Duero och topproducenten Carmelo Rodero.

Det blir ett besök i byn Scala Dei, som betyder en stege till Gud på katalanska. Här inleddes sagan om området och vinet Priorat. Det var här vid foten av bergskedjan Monsant som de kartusianska munkarna valde att bosätta sig och byggde sitt kloster. Priorat har en egen appellation för olivolja, PDO Siurana. Under en olivoljeprovning presenteras de ytterst goda och prisbelönta olivoljorna och den lokala ”juvelen” Arbequina. För att komma upp på och få fantastiska vyer över Priorats dramatiska landskap, små byar, vinodlingar och vingårdar blir det en relativt lätt vandring på knappt två timmar. Vandringen avslutas utanför byn Gratallops i det vackra vinområdet Ermita där Spaniens dyraste vin produceras.

Castell Sant`Antoni är en liten producent men tillhör kvalitetsmässigt den absoluta toppen i Spanien. De finns i byn Sant Sadurni d’Anoia, Spaniens bubbelparadis och byn kallas Cavans ”Mecka”. Den trevliga ägaren Pere Canals visar stolt sin välskötta källare. Ironiskt är att grannen Freixenet är världens största producent av mousserande viner och gör mer än 125 miljoner! flaskor per år. Pere visar sin källare och beskriver hur bubblorna framställs innan han bjuder till bords vid ett långbord i vinkällaren. Hans prisbelönta bubblor serveras till en lunchbuffet med passande lokal tapas förberedd med kärlek av Peres fru Angela.

På samtliga restauranger har varje maträtt och vin i förväg noggrant valts ut av oss tillsammans med vinproducenten med avsikten att förhöja upplevelsen ytterligare.

Transporter

Utflykter och resor till restauranger samt transfer till flygplats sista dagen sker med buss.

För kortare sträckor har alla en personlig elcykel så att vi på ett smidigt och trivsamt sätt kan ta oss till padelanläggningen (ca 10 min). Det ger möjligheter till små utflykter och att enkelt nå andra byar så som Salou (ca 15 min),  Cambrils (ca 30 min) samt Tarragona (ca 30 min)!

Egen tid

Trots att väldigt mycket är inkluderat i resan så finns det utrymme för egen tid. Kanske vill ni hinna med lite mer padel, eller chilla i hotellets pool och Spa-anläggning, ta en promenad längs stranden eller utforska omgivningarna. En middag och lunch på resan äter ni på egen hand på valfritt ställe och det finns gott om alternativ på gångavstånd eller varför inte ta cykeln till Salou, som ni kommer till på under kvarten.

Utöver resans inkluderande padel finns möjlighet att boka upp Ferran och hans team på ytterligare privatlektioner eller en bana för ytterligare en match ifall ni vill få revansch.

Från La Pineda har ni ca 9 km till den romerska staden Tarragona - en genuin spansk stad med en vacker äldre stadsdel med intressanta ruiner och en stor Amfiteater, fiskekvarter med restauranger och mysiga gator och en strandpromenad.

Ni kan också träna på gymmet med personlig tränare, få olika Spa-behandlingar, gå på yoga-klasser, spela golf, tennis, eller ha beach-häng, cykla på landsväg eller i terräng, vindsurfa, ta en båttur eller kite-surfa. Vi hjälper er med de praktiska detaljerna!

Våra guider

Ni kommer att bli väl omhändertagen av vår fantastiske Mikael ”Dala” Ekeblom under hela er vistelse. Mikael arbetar som padelinstruktör på två anläggningar. Han är en entreprenör som arrangerat hundratals resor med framför allt mat och vin som tema. Mikael talar förutom svenska, italienska och engelska även en del katalanska och spanska. Hans erfarenheter har bidragit till ett unikt och brett kontaktnät som möjliggör den här typen av resor.

Vi kommer också att ha med Ania Andrews som introducerar oss för det vackra och dramatiska området Priorat, som ansökt som att bli ett världsarv hos Unesco. Hon anses vara områdets bästa guide och vi är stolta över att ha med henne för att ge våra gäster en ”toc local” (lokal touch).  Det är en kunnig och charmig kvinna som dessutom bidrar med en stor portion humor. 

Inspiration för att förlänga vistelsen på Costa Daurada

Barcelona, som är kustens största stad, är definitivt värt ett besök och något ni verkligen borde unna er under vistelsen på Costa Daurada. Här kan ni se FC Barcelona spela på hemmaarenan Camp Nou, uppleva den fantastiska kyrkan La Sagrada Familia och andra fantasifulla byggnader som designats av den lokala konstnären Antoni Gaudi. Är ni shoppingsugna rekommenderas boulevarden La Rambla, även kallad "Ramblan", som är en av stadens mest berömda gator. Men ni kan nöja er med att gå runt och njuta av staden som är känd för sin härliga atmosfär och vackra arkitektur eller besöka konstmuseer med verk av Picasso, Miró och Tàpies.

Costa Daurada bjuder på vackra naturupplevelser. Åk på utflykt till det frodiga bergslandskapet eller besök Ebro Delta, en vacker naturpark med ett spännande djurliv, stora våtmarker, fruktodlingar och risfält.

Antoni Gaudís födelseort Reus samt fiskebyn Cambrils är andra resmål.

Ni kan spendera en dag på Porta Aventura, Spaniens största nöjespark som ligger nära hotellet i La Pineda. Här finns en uppsjö spännande attraktioner och en vattenpark med Europas största vattenrutschbana, där du kan komma upp i en hastighet på 134 km/h och har ett fall på 78 meter.

Är ni på Costa Daurada får ni inte missa att ta del av det underbara katalanska köket som har mycket att erbjuda - exempel på klassisk katalansk mat är olika sallader, skaldjur, fisk och soppor samt den självklara efterrätten Crema Catalana. Ni hittar även vällagade spanska klassiker här, som paella, gazpacho och tapas.

Totalsumma:
  Till kassan
  Tillagd i varukorgen